گام های نجات حساب معاملاتی، از   Call Marginو Leverage تا Stop Level وStop out

چکیده : در این مقاله به معرفی سه مفهوم بسیار مهم Call Margin، Stop Level و Stop Out پرداخته ایم و نحوه محاسبه و عملکرد هرکدام را توضیح داده ایم، همچنین به دلایل اهمیت بالای مطاله دقیق Terms and conditions در بروکرها پرداخته ایم.

اصطلاحات بسیاری در دنیای فارکس و بازارهای مالی دیگر وجود دارد که ممکن است در ابتدای مسیر معاملاتی خود با آن ها رو به رو شوید و برای شما پیچیده و غیر قابل فهم به نظر برسد.

اما بدانید که بخش های بسیار مهم و تأثیرگذار در تصمیمات معاملاتی هر تریدر را همین اصطلاحات تشکیل می دهند. مارجین کال (Margin Call) ، استاپ لِول (Stop Level) و استاپ اوت (Stop Out Level) از مهمترین مفاهیمی می باشند که معاملات تریدرها را به صورت مستقیم تحت تأثیر قرار می دهند و باید توجه ویژه ای به آن ها داشته باشید.این سه مفهوم مهم همچون چراغ های هشدار در معاملات عمل می کنند و به تریدرها ریسک های معاملاتی و خطرات احتمالی موجود در مارکت را نشان می دهند.

در ادامه قصد داریم با این سه مفهوم بسیار مهم و کاربردی در معاملات فارکس بپردازیم، تا با کسب دانش بیشتر یک قدم به کسب موفقیت و سود در تریدینگ نزدیک تر شویم.

کال مارجین (Call Margin) چیست

در معاملات فارکس،Margin Call  زمانی است که سطح Margin به یک سطح یا آستانه خاص رسیده باشد.وقتی مارجین لول به این آستانه رسید، خطر این احتمال وجود دارد که برخی یا همه موقعیت‌های معاملاتی تریدر به صورت خودکار بسته شوند.

مارجین لول یا سطح Margin یک شاخص مدیریت ریسک است که به شما کمک می کند تأثیر موقعیت های باز شده را بر روی حساب خود بفهمید. سطح مارجین یک معادله ریاضی است که به طور موثر به تریدر می گوید چه مقدار از وجوه  او برای معاملات جدید در دسترس است.

هر چه سطح مارجین بالاتر باشد، میزان نقدینگی موجود برای معامله بیشتر است. هرچه سطح مارجین کمتر باشد، مقدار نقدینگی موجود برای معامله کمتر است و این جایی است که یک حساب ممکن است در معرض Margin Call یا فراخوانی مارجین قرار گیرد.

کال مارجین

  • محاسبه Margin Level

سطح مارجین از فرمول زیر محاسبه می شود:

Margin level = equity/margin x 100%

که در فرمول بالا equity همان موجودی حساب تریدر بعلاوه سود ها و زیان های او در معاملات باز می باشد.

اگر تریدر هیچ پوزیشن معاملاتی بازی نداشته باشد، سطح مارجین صفر خواهد بود. هنگامی که یک پوزیشن باز می شود، سطح مارجین به 3 عامل مهم بستگی خواهد داشت:

  • حجم (Volume)
  • نوع مارکت (Type of Market)
  • اهرم (Leverage)

  • ایمن ترین سطح مارجین کدام است

امن ترین سطح مارجین  بسته به اهداف هر معامله‌گر معانی مختلفی دارد. ولی ازنظر کلی، یک سطح مارجین امن به این معناست که معامله‌گر با ریسک مارجین کال یا خطر بسته شدن خودکار معاملات رو به رو نشود. 

اگر بخواهیم یک سطح معقول و ایمن را پیشنهاد کنیم 1000% درصد می تواند سطح بسیار مناسبی تلقی شود و اگر سطح مارجین حساب خود را همیشه بالاتر از این مقدار نگه دارید می توانید همیشه از ریسک ها نامبرده شده به دور بمانید.

اهرم Leverage چیست

اهرم یا Leverage یک ابزار مهم در معاملات است که به معامله گران اجازه می دهد تا به مقدار بیشتری از پول نسبت به سرمایه اصلی خود دسترسی داشته باشند.Leverage توانایی معامله با سرمایه استقراضی است که توسط بروکر ارائه می شود. اهرم به صورت نسبتی مانند 1:50 یا 1:100 بیان می شود.

به عنوان مثال، اگر یک معامله گر 1000 دلار در حساب معاملاتی خود داشته باشد و از اهرم 1:100 استفاده کند، می تواند پوزیشنی به ارزش 100000 دلار را کنترل کند. به این دلیل است که کارگزار 99000 دلار سرمایه را در اختیار او قرار می دهد.

  • چرا بروکرها در زمان نوسانات بالا، Leverage را کاهش می دهند

وقتی مارکت دارای نوسانات بالا و غیرقابل پیش‌بینی باشد، بروکرها به منظور محافظت از مشتریان خود در مقابل خطرات ناشی از نوسانات بالا بازار، اقدامات محتاطانه ای را انجام می دهد که یکی از مهمترین آن ها کاهش اهرم (Leverage) است.

 در ادامه به دلایل مهم این اقدام و چرایی آن می پردازیم:

  • کاهش ریسک زیان های جبران ناپذیر

با کاهش اهرم، معامله‌گران کمتر در معرض زیان قرار می گیرند، زیرا حجم معاملاتی که می‌توانند با سرمایه خود انجام دهند، کاهش می‌یابد. این اقدام بروکرها به کاربران کمک می کند تا مدیریت ریسک بهتری در زمان نوسانات بازار داشته باشند.

  • تأثیر بر Margin Call

با کاهش اهرم، احتمال رسیدن حساب معاملاتی تریدرها به وضعیت فراخوانی مارجین کاهش می یابد، یعنی این اقدام محافظتی بروکرها سبب می شود در هنگام نوسانات کاربران ریسک کمتری را تجربه کند و معاملات باز آن ها به صورت خوکار بسته نشوند و مارجین آن ها منفی نشود.

استاپ لول (Stop Level) چیست

Stop Level یا همان سطح توقف اصطلاحی است که در بازار ارز (فارکس) برای توصیف حداقل فاصله بین قیمت لحظه ای بازار و سطح Stop Loss استفاده می شود.

 استاپ لاس ابزاری است که توسط معامله گران برای محدود کردن زیان در صورت حرکت بازار بر خلاف پوزیشن آنها استفاده می شود. این سطحی از پیش تعیین شده است که در آن یک معامله به طور خودکار بسته می شود و در نتیجه از ضرر بیشتر جلوگیری می کند.

سطح استاپ اوت (Stop Out Level) چیست

Stop Out یک ویژگی مدیریت ریسک است که برای محافظت از معامله گران از ضرر بیش از موجودی حسابشان طراحی شده است.این ویژگی آستانه‌ای است که توسط بروکرها تعیین می‌شود و زمانی که موجودی حساب معامله‌گر به زیر یک سطح معین می‌رسد، اجرا می‌شود. 

هنگامی که این اتفاق می افتد، کارگزار به طور خودکار تمام موقعیت های باز را می بندد تا از ضرر بیشتر تریدر جلوگیری کند. Stop Out معمولاً در درصدی از Margin مورد نیاز برای باز کردن یک پوزیشن تنظیم می شود.

استاپ اوت

  •  Stop Out چگونه کار می کند

هنگامی که موجودی حساب معامله‌گر(Account Balance) از آستانه تعیین‌شده پایین‌تر می‌آید، Stop Out با بسته شدن همه موقعیت‌های باز عمل می‌کند.

 این کار برای جلوگیری از ضرر بیش از حد سرمایه اولیه معامله گر انجام می شود. هنگامی که Stop Level خارج می شود، کارگزار به طور خودکار تمام پوزیشن های باز را در قیمت لحظه ای مارکت می بندد. این بدان معناست که معامله گر ممکن است متحمل ضرر شود اگر بازار پس از بستن پوزیشن های او دوباره به روندی که معامله گر پیش بینی کرده بود بازگردد.

  • چرا Stop Out حائز اهمیت است

Stop Out بسیار مهم است زیرا به معامله گران کمک می کند تا ریسک خود را مدیریت کنند. علاوه بر این، Stop Out برای کارگزاران نیز مهم است. این ویژگی به آنها کمک می کند تا ریسک خود را مدیریت کنند و احتمال قصور معامله گران در مورد تأمین مارجین مورد نیاز خود را کاهش می دهد.این امر به دلیل آن است که Stop Out تضمین می‌کند که بروکرها در معرض ضررهای بیشتر از حد نیاز برای هر پوزیشن قرار نگیرند.

کدام بروکرها از لحاظ Stop Level و Stop Out برای کاربران ایرانی بهتر است

بهترین بروکرها، آن هایی هستند که سطح مناسبی از Stop Level، Stop Out و Call Margin را در نظر بگیرند که مقدار آن ها نه بسیار کم باشد نه بسیار زیاد، تا در عین ازائه آزادی عمل کافی برای تریدرها بتواند جلوی ضررهای سنگین آنان را به بهترین شکل ممکن بگیرد.

به عنوان مثال بروکر آلپاری که یکی از محبوب ترین کارگزارهای فارکس برای تریدرها ایرانی است همواره در تلاش بوده که سطح مناسبی برای سه شاخص نامبرده شده را ارائه دهد و بتواند در کنار آزادی عمل برای کاربران خود از ضررهای سنگین آن ها در معاملات جلوگیری نماید.

برای اطلاع از سطح Call Margin، Stop Level و Stop Out در نظر گرفته شده در بروکر آلپاری می توانید به وبسایت رسمی آن مراجعه کنید.

چرا مطالعه دقیق Terms And Conditions در بروکرهای فارکس بسیار مهم است

مطالعه دقیق Terms And Conditions یا همان شرایط و مقررات که در حین افتتاح حساب در بروکرها باید با آن ها موافقت کنید بسیار مهم هستند زیرا در آن ها اطلاعات بسیاری در رابطه با نحوه کار بروکر، قوانین، شرایط و نکات مهم دیگر قرار دارد.

هر تریدری می بایست به صورت کامل و دقیق شرایط و مقررات بروکر مدنظر خود را مطالعه کنید و با توجه به شرایط اعلام شده و در صورت رضایت فردی با آن ها موافقت کند.مثلاً بروکر Alpari در قسمت شرایط و مقررات خود اطلاعات بسیار کاملی در مورد نحوه کار خود، کمیسیون های دریافتی، نکات مفید در رابطه با سطوح کال مارجین، استاپ لول و بسیاری دیگر از ویژگی های موجود در حساب های مختلف ارائه شده را در این قسمت قرار داده است.

با مطالعه دقیق Terms and Conditions آن می توانید از تمامی شرایط و قوانین مهم این برکر مطلع شوید و با دیدی باز نسبت به افتتاح حساب خود اقدام نمایید.

لطفاً دقت فرمایید نخواندن شرایط و مقررات هر بروکر تنها به ضرر خود کاربر و تریدر است زیرا بدون داشتن اطلاعات صحیح تمامی شرایط را خواهد پذیرفت حتی اگر نسبت به آن ها رضایت کافی را نداشته باشد.

کلام آخر

کال مارجین، استاپ لول و Stop Out سه مفهوم بسیار مهم در مارکت فارکس می باشد که باید تریدرها توجه ویژه ای به آن ها داشته باشند. با در نظر گرفتن این سه مفهوم و محاسبه درست آن ها می توانید ریسک خود را در معاملات کاهش دهید و با مدیریت ریسک مناسب به موفقیت دست یابید.

preloader