معماری شبکه کاردانو در بلاکچین چگونه است؟

ارزهای دیجیتال به دلیل نوسانات قیمت و سوددهی بالایی که داشته‌اند، در سراسر جهان به محبوبیت گسترده‌ای دست‌یافته‌اند و تبدیل به بخشی مهم از اقتصاد امروز جهان شده‌اند. یکی از رمزارزهای محبوب که مدت‌هاست در بین ده ارز دیجیتال برتر جهان قرار دارد، کاردانو است. در ادامه قصد داریم رمزارز کاردانو و بلاکچین پشت آن را بررسی کرده و دلیل محبوبیت، نقاط ضعف و قوت آن را بیان کنیم. اگر به بازار ارزهای دیجیتال علاقه دارید و یا به فکر خرید کاردانو هستید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

بنیان‌گذار کاردانو

کاردانو یک پروژهٔ بلاکچین با سیستم اثبات سهام است. پیدایش کاردانو داستان جالبی دارد. این ارز دیجیتال توسط ریچارد هوسکینسن، یکی از خالقان ارز دیجیتال دوم بازار یعنی اتریوم راه‌اندازی شد. هوسکینسن برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۱، با ماینینگ و تریدینگ وارد بازار ارزهای دیجیتال شد. اولین فعالیت حرفه‌ای او در دنیای رمزارزها، در سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد؛ هنگامی که یک دورهٔ آموزشی مربوط به بیت کوین را ارائه داد. دوره‌ای که تا الان توسط بیش از ۸۰ هزار نفر گذرانده شده‌استپس از همکاری در توسعهٔ اولیهٔ اتریوم و ساختن بنیادهای آن، هوسکینسن به دنبال ایدهٔ خود برای توسعهٔ یک رمزارز نسل سومی رفت. پروژهٔ کاردانو با درنظرگرفتن مشکلاتی که بلاکچین‌های سنتی با آن‌ها مواجه می‌شوند، در سال ۲۰۱۵ برای آغاز دورهٔ جدیدی از تکنولوژی بلاکچین شروع به‌کار کرد و امکان خرید کاردانو برای فعالان بازار ارزهای دیجیتال فراهم شد.

 کاردانو چیست؟

کاردانو یک پروژهٔ بلاکچین مبتنی بر اثبات سهام (PoS) است. این رمزارز به‌عنوان یک بلاکچین نسل سوم شناخته می‌شود، به حل مشکلات رایج مقیاس‌پذیری که اکثر بلاکچین‌های نسل دوم مانند اتریوم درگیر آن هستند، پرداخته است. توسعهٔ کاردانو با یک فلسفهٔ علمی دقیق و انجام تحقیقات علمی فراوان و همچنین بررسی رمزارزهای مشابه تعریف شده‌است. نقشهٔ توسعهٔ این ارز دیجیتال پنج مرحله دارد:

  1. فاز اول (بایرون): شبکه با عملکرد اولیه (انتقال ADA) فعال می‌شود.
  2. فاز دوم (شلی): پروژه به‌سمت تمرکززدایی حرکت می‌کند.
  3. فاز سوم (گوگن): قراردادهای هوشمند در شبکه فعال می‌شود.
  4. فاز چهارم (باشو): زنجیره‌های جانبی فعال می‌شوند که مقیاس‌پذیری را افزایش می‌دهند.
  5. فاز پنجم (ولتر): ADA با حاکمیت و تأمین مالی خود، خود را کاملاً غیرمتمرکز می‌کند.

هر مرحله از نقشه راه کاردانو، یک قطعهٔ جدایی‌ناپذیر از شبکهٔ نهایی را فعال می‌کند. پس از تکمیل، این پروژه کاملاً غیرمتمرکز خواهد بود و توسط دارندگان ADA اداره شده و با بخشی از کارمزد تراکنش‌های خود، تأمین مالی می‌شود. در حال حاضر این رمزارز یکی از محبوب‌ترین رمزارزهای جهان بوده و خرید کاردانو و فروش آن، تقریباً در تمامی صرافی‌های ارزهای دیجیتال امکان‌پذیر است.

کاردانو چگونه کار می‌کند؟

کاردانو دراصل مشکل اسکیلینگ که هم در نسل اول (بیت کوین) و هم نسل دوم (اتریوم) دیده می‌شود را حل کند و در این مسیر نشان داده‌است که خلاقیت و نوآوری‌های زیادی دارد. درحالی‌که بلاکچین‌های نسل‌های قبل، به دلیل محدودیت‌هایی که در طراحی خود دارند، کارمزد تراکنش بالا و TPS (تعداد تراکنش‌های انجام‌شده در ثانیه) پایینی دارند. کاردانو از ابتدا به‌گونه‌ای ساخته شده‌است که کارمزدی پایین و TPS بالا داشته باشد و واقعاً غیرمتمرکز باشد. کاردانو قصد دارد سرعت و توان کلی شبکهٔ خود را به روش‌های مختلفی بهبود ببخشد. پروتکل اجماع اثبات سهام (PoS) کاردانو که اوروبرس (Ouroboros) نام دارد، با اولویت بهینه بودن طراحی شده‌است و مصرف انرژی شبکهٔ پایین‌تری به ویژه در مقایسه با مکانیزم اثبات کار (PoW) دارد؛ بدون این‌که امنیت شبکه را به خطر بیندازد.

راه‌حل لایه دومی که در آیندهٔ نزدیک برای کاردانو ارائه می‌شود، هایدرا نام دارد. هایدرا به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که حداقل از نظر تئوری مقیاس‌پذیری شبکه را به بی‌نهایت برساند و امکان افزایش توان عملیاتی را با اضافه‌شدن هر نود جدید به شبکه فراهم می‌کند. کاردانو دارای یک ویژگی منحصربه‌فرد دیگر به نام هارد فورک کامبینیتور (Hard Fork Combinator) است. اساساً این نوآوری به شبکه اجازه می‌دهد بدون ایجاد وقفه در بلاکچین، هارد فورک شود. این ویژگی با آپدیت فاز شلی مورد آزمایش قرار گرفت و بدون نقص کار می‌کرد.

چه چیزهایی کاردانو را منحصربه‌فرد می‌کند؟

کاردانو یکی از بزرگ‌ترین بلاکچین‌هایی است که از مکانیزم اثبات سهام استفاده می‌کند. این مکانیزم نسبت‌به مکانیزم اثبات کار که بیت کوین از آن استفاده می‌کند، مصرف انرژی کمتری دارد. اتریوم نیز در حال ارتقا به مکانیزم اثبات سهام است، زیرا مزیت‌های استفاده از این مکانیزم توسط رمزارزهای دیگر را مشاهده کرده‌است. بااین‌حال این انتقال در اتریوم به مرور زمان انجام خواهد شد و ممکن است در هر مرحله‌ای با مشکلاتی مواجه شود. در حالی که کاردانو همین حالا هم با موفقیت از مکانیزم اثبات سهام استفاده می‌کند.

توسعه‌دهندگان کاردانو پیش از به‌کارگیری هر تکنولوژی و راه‌حلی، ابتدا آن را در یک فرایند بسیار دقیق و علمی بررسی می‌کنند. بنابراین هر ایدهٔ مربوط به شبکه، پیش از به‌کار گرفته شدن، می‌تواند به چالش کشیده شده و ایراداتش مشخص شود. این سطح از دقت علمی به بلاکچین کاردانو، در انعطاف‌پذیری و پایداری آن کمک کرده و اطمینان حاصل می‌کند که بسیاری از چیزهایی که ممکن است در آینده به مشکلاتی جدی تبدیل شوند، به سرعت شناسایی شوند و در خرید کاردانو و فروش آن و یا به‌طورکلی در شبکه مشکلی ایجاد نکند.

 مکانیزم اثبات سهام چیست؟

تاکنون دربارهٔ مکانیزم اثبات سهام زیاد صحبت کردیم. اما این مکانیزم چیست؟ ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز هستند و هیچ نهادی وجود ندارد که تراکنش‌ها و داده‌های مربوط به رمزارزها را ذخیره کند. به جای آن، رمزارزها به جمعی از مشارکت‌کنندگان وابسته است تا این کار را انجام داده و با ثبت تراکنش‌های جدید، بلاک‌های جدیدی به بلاکچین آن رمزارز اضافه کنند. اثبات سهام مکانیزمی است که به انتخاب شرکت‌کنندگان برای انجام کار سودآور تایید تراکنش‌ها کمک می‌کند. این کار به این دلیل سودآور است که اگر شرکت‌کنندگان به‌درستی داده‌ها را تایید کنند و سیستم را فریب ندهند، مقداری رمزارز به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنند.

 کاردانو؛ رمزارزی نسل سومی بدون مشکلات نسل‌های قبل

در این مقاله سعی کردیم به معرفی یکی از پرطرفدارترین رمزارزهای بازار، یعنی کاردانو بپردازیم. در زمان نگارش این مقاله، قیمت کاردانو ۲۶ سنت است و در ردهٔ هفتم ارزهای دیجیتال برتر جهان قرار دارد. تصمیم‌گیری درمورد خرید کاردانو، بر عهدهٔ خود شماست و ما شما را به خرید یا فروش کاردانو تشویق نمی‌کنیم. برای تصمیم‌گیری در این زمینه، بهتر است با دقت به تحلیل کاردانو بپردازید و جوانب مختلف سرمایه‌گذاری خود را با دقت بررسی کنید.

preloader